Friday, 6 May 2011

DUNIA sekarang banyak MASALAH -.-

assalamualiakum visitor (:
hari ni zaty ada story sedih
nak kongsi dgn korang suma :(
hmmm, nak tau tak ?

klo nak tau jum jum
kta story mory dgn lebih lanjut
lagi. macam ni baru baru ni
ada la zaty belek2 paper metro
and tgok byk sgt kes kena bunuh.


hmmm so ap bole buat cuma
simpati ja la yg mampu, pastu
esok tu belek lg paper tgok2
nak tau ad ap? ad gmbar orang
yg penah zaty kenal, penah sembang,
penah senyum, penah salam.
JIRAN zaty tuuu.


ada dlm paper tu and tajuk
atas die besa2 tulis,
"TUNANG CEMBURU TIKAM JANDA"
hahh! bia betol die dah mati kena bunuh.


masyallah. masa tu betol2 zaty tk sangka
sbb last jmpa masa awal bln 1 hritu la.
tut tut skg tgok die dah mati siap
gamba pun ada. mau tak tkejut.


tunang die tu pun dah la bunuh
org. pastu die pulak bnuh diri
minum racun. masyallah, terok sungguh
dunia skg kan? ingat2 balik kesian
pompuan tuu, nayaa ja kena bunuh
ngeri pulak tu.


apa pun zaty bole buat apa,
cuma bole tlg doakan supaya
rohnya aman disana, pada tunangnya
tu , jenuh la nk jwab kat sana nanti
dah la bunuh org, die pulak bnuh diri.


tak tau la tu antara die dgn tuhan ,
sendiri buat sendiri la tanggung.
tu la len kali nk buat ap2 pkir habes.
jdi mcm ni ap pun tak guna dah.

takziah buat keluarganya
di sana. senang sungguh nyawa
melayang sekarang kan?
kes bunuh ni dah jadi macam
trend dah sekarang.


p/s : dunia sekarang banyak masalah & tengah goyah
nak pilih calon hidup teliti betol betol








No comments:

Post a Comment