Thursday, 12 May 2011

♥ ANNIVERSARY ouh ANNIVERSARY ♥

hey , hey, you, you,
jgn jeles baca tajuk diatas~
HAHA perasan siot sapa la yg
jeles sgt !

hari nie 12 MAY 2011
anniversary me and him
hehe ;p, yg ke 4 thn
hmm lama ka rasa?

zaty rasa setakat 4 tahun tk lama
mana pun aih, pejam celik pejam
celit dahh 4 tahun, kejap ja rasa.
1st kenal masa form2 and
die form3. tapi skg msing2 dah nk
masuk alm dewasa dah huhuhu.
sangat sangat kejap rasanya
^______^

anyway zaty harapkan
hubungan ni akan kekal
lebih lama.
ilysm : >


Monday, 9 May 2011

saya BAKAL budak form 6

tolong jangan boring baca cerita ni (:
tak nak baca sekalipun just baca tajuk pun
dah banyak terima kasih ni. HEHE
malam bila ntah dah lupa laa,
elok dah nk tido mmber zaty call
WANI nmanya, die suh check
dpt form6 tak. masa tu zaty
pun dah lupa trikh semakan die.

tapi memang la planning
awal awal lagi nak masuk
form6 jaa senang. sebelah kaki
dah duduk dalam U. hmmm byk
orang ckp form6 dgn matriks
lebih kurang jaa.

so jadi mcm interestet pulak nk join.
ni bukan pasal ikut kawan or apa2.
ni pilihan muktamd zaty sendiri oke.
jangan tuduh bukan bukan . HAHA

cup cup !
kita balik pda checking dpt form6
ka tak tu. hmm apa la zaty dlm
duk cita psal checking tadi dah
melalut mna pulak ntah,
HOHO , gila merepek die ni :p

oke oke .
nak tau tak at last zaty
dapat jugak FORM 6 
ni. alhamdulilahhh
la banyak banyak.

so hari ni 9 MAY 2011
zaty bgn awal2 pukul 7 macam tu
utk hadirkan diri daftar FORM6
kat SM TEKNIK SEBERANG PERAI.
and esok sampai la hari jumaat ni
masih dalam minggu orentasi~

apa pun zaty harap zaty
dah buat keputusan dan pilihan
yg betol dan terbaik dlm hidup .

doakan kejayaan saya oke :)

Friday, 6 May 2011

DUNIA sekarang banyak MASALAH -.-

assalamualiakum visitor (:
hari ni zaty ada story sedih
nak kongsi dgn korang suma :(
hmmm, nak tau tak ?

klo nak tau jum jum
kta story mory dgn lebih lanjut
lagi. macam ni baru baru ni
ada la zaty belek2 paper metro
and tgok byk sgt kes kena bunuh.


hmmm so ap bole buat cuma
simpati ja la yg mampu, pastu
esok tu belek lg paper tgok2
nak tau ad ap? ad gmbar orang
yg penah zaty kenal, penah sembang,
penah senyum, penah salam.
JIRAN zaty tuuu.


ada dlm paper tu and tajuk
atas die besa2 tulis,
"TUNANG CEMBURU TIKAM JANDA"
hahh! bia betol die dah mati kena bunuh.


masyallah. masa tu betol2 zaty tk sangka
sbb last jmpa masa awal bln 1 hritu la.
tut tut skg tgok die dah mati siap
gamba pun ada. mau tak tkejut.


tunang die tu pun dah la bunuh
org. pastu die pulak bnuh diri
minum racun. masyallah, terok sungguh
dunia skg kan? ingat2 balik kesian
pompuan tuu, nayaa ja kena bunuh
ngeri pulak tu.


apa pun zaty bole buat apa,
cuma bole tlg doakan supaya
rohnya aman disana, pada tunangnya
tu , jenuh la nk jwab kat sana nanti
dah la bunuh org, die pulak bnuh diri.


tak tau la tu antara die dgn tuhan ,
sendiri buat sendiri la tanggung.
tu la len kali nk buat ap2 pkir habes.
jdi mcm ni ap pun tak guna dah.

takziah buat keluarganya
di sana. senang sungguh nyawa
melayang sekarang kan?
kes bunuh ni dah jadi macam
trend dah sekarang.


p/s : dunia sekarang banyak masalah & tengah goyah
nak pilih calon hidup teliti betol betol








Sunday, 1 May 2011

ANTI filem tempatan ~

huit, huit, !
nampak tak tajuk besaa
kat atas sana ? nampak kan,
nampak kan, hee ;p
ap mksudnya ea ?

mehh sini kita bceloteh
lebih lanjut. haritu zaty pegi
tengok wayang. actually tak
tau nk tgk cta ap. niat mmg nak
tgok cta omputih. tpi bf tk mau,
die tk minat. die nak tgk cta melayu.
at last tgok jugak la cta

~DALAM BOTOL & SENJAKALA~
tapi bukan hari yg sama lah!
gila siot nak tgok hri yg sma. HAHAA
grrrrrrrrrr -.- btau tak best
langsung beb!

menyesal rasa
buang duit jaa. sikit pun
TAK BEST !
tambah2 cita DALAM BOTOL tu.
ntah apa2 . dah la cta
pasal gay.


huh gila betol !
tup tup habis mcm tu jaa
tak paham langsung!
sumpah zaty cakap,
bukan nak kutok la kan.
hmmm rasa2 filem msia ni
agak merepek-repek la
klo nak dbandingkan dgn
filem omputih.

filem omputih rasa2
katun y bodo bodo pun best.
tengok mcm RAPUNZEL la SHREEK laa
suma best. tambah2 NARNIA .
gila punya BEST . tak menyesal tengok !
cita fantasi jaa, memang tak logik
pun. tapi BEST !

P/S : kepada penerbit filem tempatan kalau bole TLG hasilkanlah
filem yg lebih masuk akal & logik. TOLONG lah jgn buat
filem2 bodo bole tak. cth ( DALAM BOTOL )




Thursday, 21 April 2011

adakah saya sombong ?

asalammualikum :)
sudah lama agaknya kita
tak bertemu kott,
bertemu ?? elehhh macam
lah pernah jumpa . just bkenalan
melalui alam maya ni sajaa la kan .
lebih2 la cik zaty ni . hihi :)

jom lah kita fokus pada tajuk
utama kita hri ni , hehe ^__^
nampak tak ap kat atas tu ?
SOMBONG !

podahhhh zaty cukup
tak bekenan la kalo ada orang
cakap zaty sombong ! yelaa
sapa tak radang kan kalo orang
sekeliling silap tafsir pasal
diri kita sebenar.

sedangkan orang
tu pun tak kenal zaty sepenuhnya.
die just tafsir melalui muka .
untuk pengetahuan semua memang lah
muka zaty ni kadang2 nampak
macam sombong .

tapi sebenarnya .
tak sombong pun lah !
hurmmm mungkin zaty ni
agak pendiam kottt .
ouh itu tepat sekali ! haha
^_____^

zaty ni sebenarnya tak
banyak cakap dlm erti kata
lain tak ramah lah . entah laa
zaty kalo berubah ke satu tempat
baru , zaty susah sangat nak
sesuaikan diri.

selalu perlu ambik
masa yang lama nak ngam
dengan orang2 baru .
so mungkin sebab tu lah zaty
ditafsir sebagai sombong kot ,
sebab tak banyak cakap .

tapi sikap zaty sendiri jugak,
zaty memang tak suka ramah2 sangat.
zaty lebih suka menyendiri buat hal
sendiri . bukan apa kan orang cakap

kalo orang pendiam lebih banyak
guna otak utk bpikir bebanding
orang yang terlalu ramah . hehee
tgh practice nak jd cerdik kot .
HAHAHAA :D

hummm dah la lantak lah
orang nak kata ap pun .
janji zaty bahagia dengan
~ hidup zaty ~

p/s : mulut orang tak boleh ditutup .

Sunday, 17 April 2011

manusia tak pernah puas



  huit , huit , aduhhh dah
lama rasanya tak post
apa apa cerita kat sini
rasanya dah berhabuk , 
busuk dah kot . haha :D

jadual zaty pun sekarang dah
berubah lah . dah start keja .
aduhh busy sikit kot . hmm
keja pun kadang2 rasa mcm
terpaksa pun ada

terus terang cakap
boring la keja bek pegi
sekolah lagi best ! sungguh simple
keja sangat complicated .

kalau sekolah just belajar sajaa
tak pyah pkir benda lain
kalau keja mcm2 benda
kena pkir .

jadi dewasa pun susah kan
rupanya . dulu masa sekolah
teringin sangat nak keja .
sekarang dah keja rasa sendirilah
keperitannya .

senang cakap , manusia tak
pernah puas dengan apa yg dimiliki
setuju ? dah jadi lumrah benda ni
semua manusia macam ni kan ?
hmmmm..
anyway zaty kamu perlu kuat oke
:)

Sunday, 3 April 2011

saya telah berubah . anda pulak bila lagi ? :)


hey hey hey semua :)
macam mna oke tk korang
tengok dengan perubahan
wajah baru blogger ni ??
HAHA :D

saja la tuka background
and tuka colour sikit
bia nampak len pulak
bukan apa asyik asyik
buka tengok benda yang

sama sajaa
sampai naek bosan dah kott !
HAHA . zaty tak bole la hadapi
benda yang sama hari hari
zaty seorang perempuan
yang cepat bosan ! -.-

apa benda pun mesti
nak yg berubah ubah
yelaa kalo asyik benda yang
sama sajaa bila nak try benda
baru kan ?

tengok lah lepas nie
selang 2 bulan macam tu
mesti blogger nie berubah
wajah pulak . hee :)